House C: house with a flowering roof

Content

  • In full view
  • Glade on the roof – pampering or necessity?

House C is located on a plot in the coastal zone, between the mountains and by the ocean. It offers views of the ocean, yachts and fishing boats, ashore, on cliffs and fields full of wildflowers. The owners of the house, a couple with a small child, wanted to build here the house they will be coming to for the weekend. They have own high-rise apartment in Tokyo but here they wanted get closer to the ground, garden and enjoy nature, clean air and peace.

hiroshi-nakamura-nap-house-c-exterior3-via-smallhousebliss

See also: “Textile” house: when the fabric is stronger gland

In full view

Considering the project, the couple asked the architects for the house, literally consisting of only one room. Single isolated the premises in the house are a bathroom and a storage room. The rest of the house is this is an open space in which two recreation areas are allocated, Alcove-type bedrooms – for parents and for the child. With this plan provides that in the future, when the child grows up, here partitions can be installed.

hiroshi-nakamura-nap-house-c-exterior9-via-smallhousebliss

Sliding glass doors offer a wonderful view the sea coast (on the one hand) and the forest (on the other). From the sea to the house adjoins an open terrace deck from tree.

Glade on the roof – pampering or a necessity?

Given the seismic activity inherent in the Japanese islands, The house is built of reinforced concrete. But to protect the walls from corrosion (sea air saturated with moisture is extremely aggressive) and make the building a full part of the surrounding landscape, it completely covered with soil taken from the site. A layer was poured onto the roof land, and to avoid erosion, sown seeds of perennial herbs and local colors. This approach allowed to abandon the use of roofing materials, which significantly reduced the cost of construction. And the roof itself, depending on the season, gives housework a new shade.

A mixture of clay, resin, cement and diatomite with a thickness of about 2 cm. Due to the mixing of building materials with different types of soil, the color of the walls turned out to be heterogeneous, but natural. Family members proved themselves as archaeologists, digging and sifting the surrounding soil, extracting pebbles from it, marine shells and other things. Later, all this was involved in coating to avoid uniform unattractive textures on the walls.

As a result, the walls of the house resemble the soil in a section, with different geological layers.

Read also: Port-a-Bach: mobile folding bed

But most importantly – this project will never be considered completed, because the main architect is nature here. After all, the house is alive and constantly changing – grass grows, birds bring new seeds, flowers bloom – and every season the house looks new.

A photo

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: